Lue uusimmat artikkelit täältä!

Ota yhteyttä!
IG YT FB
Image Alt

Medioso

____________

dotan ulkona Kalevan konttorilla kellon lyövän 10:00. Haastateltavani Elina Ursin saapuu ja kävelemme portaat ylös Kalevan toimistoon. Kävelemme sutjakka asti hiljaisten työtilojen läpi lasiseinäiseen palaverihuoneeseen. Otan esille haastattelussa tarvitsemani välineet ja aloitamme haastattelun.

Toimittaja Elina Ursin aloitti työnsä Kalevassa yli 30 vuotta sitten. Hän aloitti kesätyöntekijänä siivoojana. Pikku hiljaa hän siirtyi Kalevan arkiston puolelle eri työtehtäviä tehden ja harjoitteli toimittajan tehtäviä. Elina on toiminut nyt toimittajana yli 20 vuotta.

Hän kuvailee toimittajan työtä monipuoliseksi ja työ on joka päivä erilaista. Jonakin päivinä perehdytään asioihin ja toisina päivinä mennään ulos konttorista paikan päälle haastattelemaan. ‌Elina työskentelee kahden viikon jaksoissa, jossa vuorotellaan uutistoimituksen ja pidempien artikkeleiden välillä.

Kaiken A ja O on kohdata ihmisiä”

– Elina Ursin

Elina kertoi minulle, että hän kartuttaa omaa osaamistaan joka päivä. Hän myös seuraa maailman eri tapahtumia. Joka päivä on uusi uutisaihe. Työssä tiedon päivittäminen tapahtuu lehtiä lukemalla ja seuraamalla maailman ajankohtaista asioita televisiosta. Työaika ja – viikot jaksotetaan mielenkiintoisille ja tärkeille uutisille ja karsitaan vähemmän kiireisemmät artikkelit työpäivästä.

Kaiken A ja O on kohdata ihmisiä ja tehdä heistä haastattelu. Parasta on, kun pääsee talon ulkopuolelle tekemään keikkoja, varsinkin kun korona-aikaan joudutaan tekemään haastatteluja paljon puhelimitse.

____

Mitähän on nyt työn alla ?

Tällä hetkellä Elina Ursin on tekemässä lehteen juttua susien DNA-näytteiden keräämisestä. Juttua alettiin tekemään jo edellisellä viikolla. Hän kävi kuvaajan kanssa Rantsilassa haastattelemassa kierrätysvastaavaa ja paikallisia susihavaintojen tekijöitä sekä paikallisen riistahoidon puheenjohtajaa.

HAASTATTELU, TEKSTI JA VERKKOTAITTO: Tiina Mäntykivi

KUVAT: Tiina Mäntykivi

TOIMITUSTYÖ JA VERKKOTAITTO:  Eija Haaksiluoto

You don't have permission to register