Lue uusimmat artikkelit täältä!

Ota yhteyttä!
IG YT FB
Image Alt

Medioso

PELIKULTTUURI

PELITAUSTA

Mää oon itse pelannut 4 tai 5 luokasta asti ja on varmaankin senkin takia kiinnostanu koska mulla on vanhempi  veli joka on kans pelaillu nuorempana ja oon katsellu kun hän pelaa. 

Pelaan nykyään eniten “Valorant” nimistä peliä ja myös “Apex Legends” on aika siellä kärki linjalla peleistä mitä pelaan. Ne ovat molemmat sellaisia “fps” pelejä, minun mielestäni ne ovat kivoja pelejä. Yleisesi tollaisissa ampuma peleissä pitää olla tosi tarkka ja vanhempien oikeasti katsoa että ei anna lasten pelata sellaisa pelejä mihin ei ole ikää, koska nuorent ja pienet lapset voi niistä saada jotain vaikutteita oikeaan elämään joka ei todellakaan ole hyvä juttu, mutta tietenkin se riippuu paljon siitä että millainen ampuma peli se on ja tietenkin riippuu sekin että millainen henkilö on. Esimerkiksi että jos lapsi jo sellaisella ajatuksen tasolla että ymmärtää mikä on totta ja mikä on taas tosi fiktiivistä. 

Mää yleensä pelaan eniten mun kavereiden kanssa ja tykkään eniten pelata niiden kanssa koska meillä on ihan hauskaa aina ku pelataan ja yleisesti tykkään pelata mielummin jonkun kanssa koska yksin pelaaminen on välillä vähän tylsää kun ei ole ketään kenelle puhua. Se riippuu niin paljon myös siitä että mitä pelaat, esimerkiksi jos pelaan jotain tarina peliä mihin pitää keskittyä niin silloin pelaisin mielummin varmaan yksin koska haluan oikeasti keskittyä siihen mitä siinä tarinassa

PELAAMISEN HYVÄT JA HUONOT PUOLET

YHTEISÖ

Olen sitä mieltä että peli kulttuurin suurimpana osana on se koko peliyhteisö, että voi edes olla peli kulttuuria niin tarvitaan ne itse pelaajat. En ole itse koskaan käynyt, mutta maailmalla pidetään tosi paljon erilaisia peli tapahtumia joihin ihmistet voivat kokoontua pelaamaan ja hengaamaan ja se on kiva että sellaista pidetään, koska sillä tavalla voidaan yhdistää ihmisiä toisiinsa sillä kaikilla siellä olevilla on kuitenkin ainakin se yksi samanlaisuus, pelaaminen. Haluisin joskus kyllä käydä sellaisessa tapahtumassa omien pelaaja kavereiden kanssa koska se vaikuttaa kivalta kokemukselta kaikkien videoidenkin perusteella mitä olen nähnyt internetissä. 

Minäkin olen yksi niistä ihmisistä joka seuraa “twitch striimajia“. Striimaaja on siis henkilö joka esim. Pelaa ja mahdollisesti monet tuhannet silmät katsovat hänen pelaavan.  

Kiehtovinta on minusta se, kuinka paljon työtä striimaajat joutuvat laittamaan siihen että voivat menestyä. Hyvänä esimerkkinä on striimaaja “Lululuvely,” oikealta nimeltään Lindsey. Hän kerran striimissään kertoi kuinka kävi ns “normaaleissa” töissä ensin aamu 9 – ilta 5 välillä, tuli kotiin ja striimasi koko loppu illan, jonka takia nukkui tosi vähän ja muuta elämää ei senkään takia kauheasti ollut. Nykyään hän tekee striimausta ihan koko päiväisenä työnään. Voi huomata kuinka paljon intohimoa ja tahtoa on olla striimaja ihan koko päiväisenä työnä, monet eivät siihen pystyisi. Olen itsekkin joskus testannut striimausta, nyt oon vasta taas jatkanu sitä ja se on kyllä tosi kivaa ja hauskaa ja siinä silleen jää hauskoja muistoja kun yleensä pelaan kavereiden kanssa.  

En varmaan itse lähtisi tekemään pelaamista työnä ja varsinkaan missään peli tiimissä koska siinä on varmaan niin kovan paineen alla koska ihmiset odottaa sinusta niin paljon eikä mun mielikään varmaan kestäisi sitä liian kauaa. 

PELIKULTTUURI

You don't have permission to register