Lue uusimmat artikkelit täältä!

Ota yhteyttä!
IG YT FB

Oulu Urban Culture

Oulu Urban Culture on vuonna 2018 perustettu oululaista kaupunkikulttuuria edistävä kulttuuriyhdistys. Yhdistyksen toimintaan kuuluu tuottaa erilaisia kulttuuritapahtumia, tarjota matalan kynnyksen alusta tuottaa omia tapahtumia sekä ohjata nuoria erilaisten kurssien ja luentojen avulla opiskelemaan, työelämään sekä osallistumaan taide ja kulttuuritoimintaan omaehtoisesti.

“ Oulussa ei aiemmin ollut kaupunkikulttuuria edistävää yhdistystä joten koimme että sille olisi paikkansa ”

OUC aloitti toimintansa alkuvuodesta 2019 Urbaanit mahdollisuudet-projektilla, jonka pääteemana oli vapaan kaupunkikulttuurin edistäminen, nuorten aikuisten osallistaminen ja monikulttuurisuus. Sen pohjalta he lähtivät rakentamaan suurempaa Urban Boost hanketta, joka on Euroopan sosiaalirahaston kanssa toteutettu projekti.

Urban Boost -hanketta rahoittavat Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Oulun kaupunki sekä Pohjois-Pohjanmaan kulttuurirahasto.

Urban Boost hankkeessa kehitetään kulttuurityöpaja kaupunkikulttuurin tuottamisesta kiinnostuneille 18-29-vuotiaille työttömille työnhakijoille ja matalan kynnyksen kulttuuritoiminnan mahdollistava kulttuurilaboratorio.

Vaikka OUC keskittyykin kaupunkikulttuurin tuottamiseen, valmennusohjelmaan sisältyy myös muita osa-alueita kuten viestintää, markkinointia, talouden hallintaa, apurahojen hakemista sekä muita taitoja joita voi työelämässä hyödyntää.

Heikki mainitsee että valmennusohjelman ydin on kuitenkin projektityöskentely ja osallistujat saavat itse päättää millaisia projekteja tekevät.

Yhdistyksen alla tuotetaan useita tapahtumia kuten jokavuotinen korttelijuhla Titta på Tuira, kaikille avoin kaupunkikehittämisfoorumi Kaupunkimme-festivaali ja polkupyörään rakennettu tapahtumalava Kulttuurisykkeli sekä myös muita pienempiä kulttuuritapahtumia.

Koronapandemian jyllätessä tapahtumia ei voi entiseen malliin järjestää. Tätä ei Heikki kuitenkaan näe huonona asiana vaan kokee että se tarjoaa mahdollisuuden luoda projekteja monipuolisemmin, esimerkiksi taidenäyttelyjä ja netissä striimattuja tapahtumia.

You don't have permission to register