Lue uusimmat artikkelit täältä!

Ota yhteyttä!
IG YT FB

Vectorama-verkkopelitapahtuma

Kaikille, jotka pitävät videopeleistä, Vectorama on täydellinen tapahtuma koota oma peliporukka kasaan ja mennä pelaamaan ja viettämään aikaa yhdessä muiden nuorten kanssa. Tapahtumassa on myös muuta ohjelmaa kuin vain tietokoneella pelaaminen, mm. turnauksia, joihin kuka vain pystyy osallistumaan. Tapahtumassa järjestetään myös perinteinen Mölkkyturnaus. Tapahtuma on todella suosittu ja se on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 1999, mutta vuonna 2020 ja 2021 se koronan vuoksi jätettiin järjestämättä. Oma konepaikka kannattaa varata ajoissa koska tapahtuma myydään nopeasti loppuun. Innokkaimmat myös yöpyvät Ouluhallissa erillisessä unisalissa. 

Tapahtuman rakentaminen

Tapahtumaa mentiin rakentamaan Oulunhallille jo maanantaina ja itse tapahtuma alkoi vasta torstaina. Työryhmä, jonka voimin tapahtuma toteutettiin, koostui vapaaehtoisista ja opiskelijoista. Tapahtuman kasaaminen on todella monivaiheista ja siihen tarvittiin monen eri alan osaajia. 

Työtehtävät oli jaettu kaikille erikseen, tehtävänanto oli selkeää ja kaikilla oli oma hommansa – ei siitä muuten olisi tullut mitään. Kaikki huolehtivat oman hommansa loistavasti ja tapahtuma saatiin järjestettyä aikataulun mukaisesti ilman ongelmia.

Eri työryhmät käyttivät viestintäalustana pääasiassa Slack-nimistä palvelua tapahtuman suunnitteluvaiheessa, mutta itse tapahtuman rakentamisen aikana käytettiin radiopuhelimia. Vapaaehtoiset järjestäjät pyrkivät rakentamaan tapahtuman tekniikkaa niin paljon kuin he vain kerkeävät, esimerkiksi tänä vuonna led-tankoa oli tapahtumaan tilattu kuusi kilometriä mutta itse tapahtumaan kerettiin rakentamaan siitä 250 metriä.  

Tiimejä tapahtumassa on todella monta jotkut hoitavat mainonnan ja markkinoinnin, kun taas osa hoitaa mm. turnaukset, aikataulut, sähkön ja verkon ylläpitämisen ja paljon muuta. Tapahtumaa suunnitellaan ja valmistellaan koko vuosi. Kyseessä on todella iso tapahtuma, jossa käy paljon vierailijoita, joten asiat pitää suunnitella tarkasti ja huolellisesti.

Teksti: Onni Ylitalo

Kuvat: Onni Ylitalo

Video: Onni Ylitalo

Post tags:
You don't have permission to register