Lue uusimmat artikkelit täältä!

Ota yhteyttä!
IG YT FB

Viinaa ja sen sukellusta; valokeilassa teatterinäytös: Viinasukeltajat

“Fantasiasta ammentava absurdi komedia” - Oulun ylioppilasteatteri

Oulun ylioppilasteatteri on nähnyt paljon toimintaa. Teatteri on tehnyt ja pyörittänyt monta näytelmää vuoden edetessä. Tässä artikkelissa käsitellään oulun ylioppilasteatterin näytelmä: Viinasukeltajat. Viinasukeltajat näytelmän on käsikirjoittanut Matti Sipola. Näytelmän on ohjannut Matti Sipola ja Matias Tapaninen.

(c) Akseli Taipale

Viinasukeltajat näytelmä kertoo kolmesta viinasukeltajista. Sukeltajat asuvat hiljaisessa laitakaupungissa joka on lähellä merenrantaa. Sukeltajat ovat kodittomia ja etenevät päivästä päivään sukeltamalla arvopulloja laivojen hylyistä, he sitten myyvät pulloja eteenpäin ja tekevät elantonsa tällä tavoin. Kolmikko voidaan muutaman kerran nähdä kuluttavan elantojansa iltanuotiolla juomien, radion ja aaltojen äänien ympyröimänä. Kolmen viinasukeltajan elämä ei kuitenkaan aina ole vain iltanuotion lämmön nauttimista, sillä sukeltajilta uhkaa mennä työ alta, kun pienempi yritys tulee laitakaupunkiin laivojen hylkyjen pois nostamisen aikeissa.

Viinasukeltajat näytelmä on absurdi komedia, joka pitää katsojan kiinnostuneena kuten myös hämmentyneenä tarinan edetessä. Näytelmä saa kuitenkin pidettyä katsojien kasvoilla hymyn, sen fiksusti kirjoitettujen ja leikkisien vitsien ja kommelluksien avulla. Näytelmän tarinasta voi olla hieman hankala saada täysin kiinni, mutta silti näytelmä kuitenkin pitää katsojat mukanansa sen noin tunti ja puolen kestoisen ajan.

Näytelmään liittyen löytyy lisää tietoa linkistä: http://oulunylioppilasteatteri.fi/index.php?id=viinasukeltajat

Tai menemällä osoitteeseen: www.oulunylioppilasteatteri.fi

Käsikirjoittaja Matti Sipola voidaan tuntea muutamasta hänen aikaisemmista teoksista kuten: Suomen huonoimmin palkatut miehet valitsevat Suomen parhaimmat novellit (2017), tai hänen toisesta teoksesta: Etsivä Koistinen (2020). Sipola on näissä kaikissa pääasiallisesti toiminut käsikirjoittajana kuten myös näyttelijänä. Sipolan kirjoitustyyli nojaa hyvin paljon komediseen puoleen, hänen tarinat ovat yleensä myös hyvin avoimia ja paljon kertovia. Viinasukeltajat näytelmässä tulee hyvin ilmi hänen komedillinen tyyli, eli jos hänen aikaisemmat teokset ovat kiinnostaneet, niin kannattaa silloin pistää Viinasukeltajat näytelmä harkintaan.

(c) Aleksi Lappalainen

Lyhyt kooste Viinasukeltajat näytelmästä.

Lyhyt koostevideo on video, jonka tein näytelmän arkistointia varten nauhoitetusta videosta. Video tuo esille näytelmän tyyliä ja joitakin sen silmän kaappaavia kohtauksia.

Artikkelin kirjoittaja, kuvat ja artikkelintaitto: Akseli Taipale

You don't have permission to register