Lue uusimmat artikkelit täältä!

Ota yhteyttä!
IG YT FB

Rap-artisti avautui päihdekierteestään

Valo- ja videokuvaaja Niko Auvinen, sekä Nousuliike NY toteuttivat haastatteluvideon, jolla rap-artisti Sana kertoo omakohtaisista kokemuksista päihdekierteestä ja siitä selviytymisestä. Video on suunnattu erityisesti nuorille ja sillä halutaan tuoda esiin päihteiden haittoja.

Niko Auvinen on sanonut olevansa sitä mieltä, että nuoret eivät ota asiaa välttämättä kovin vakavasti, jos opettaja saarnaa päihteistä luokassa. Tämän takia Niko halusi alkaa toteuttamaan videotuotantoa.

“Olin yllättynyt miten avoimesti hän kertoi
elämästään ja rankoistakin kokemuksista.”

Niko sai idean haastatteluvideon toteuttamisesta, kun hän tapasi Sanan ensimmäistä kertaa. Niko julkaisi niihin aikoihin artistinimellä rap-musiikkia ja he keskustelivat musiikin tekemisestä, sekä elämästä yleensäkin.

“Mua on aina kiinnostanut ihmisten tarinat, jopa niin paljon, että välillä pelkään kyseleväni liian henkilökohtaisia ja toisen vaivaantuvan mun uteliaisuudesta. Ehkä juuri se houkutti alunperin tekemään haastatteluja, silloin mulla on oikeasti joku syy kysyä niitä asioita.”, Niko toteaa.

“Toivon antavani ihmisille voimaa, ja poistavani
niitä häpeän ja pelon tunteita, jotka tavalla
tai toisella liittyvät mielenterveys – ja päihdeongelmiin.”

Sana kertoo videolla poikkeuksellisen rehellisesti ja häpeilemättä elämänvaiheestaan, jota alkoholi hallitsi. Hän kertoo myös käytön lopettamisesta ja hetkistä, kun on ollut lähellä tarttua pulloon.

You don't have permission to register