Lue uusimmat artikkelit täältä!

Ota yhteyttä!
IG YT FB
Image Alt

Medioso

Kun korona katkaisi työelämäjakson

Aloitin tammikuussa työelämäjakson markkinointitoimisto Avalonilla. Sen oli tarkoitus kestää aina toukokuuhun asti, ja näytötkin olisi tullut suorittaa työpaikalla. Olin jännittynyt ja innoissani, mutta myös peloissani. Markkinointitoimiston työ poikkesi aika paljon siitä mitä olin tottunut tekemään edellisellä työelämäjaksolla tapahtumatuotannossa. Pääsin tekemään pääasiassa taittoa ja grafiikkaa sekä verkkosivuja muiden avustavien tehtävien lisäksi. Voit lukea harjoittelujaksostani Avalonin verkkosivuilta (linkki).

Koronakriisin iskiessä työpaikalla hiljeni ja työt vähenivät. Eräänä maaliskuisena päivänä työpaikkaohjaajani soitti minulle – ehkä tauko harjoittelujaksolle, ajattelin. Sen sijaan sain kuulla, että ohjaajani vaihtaisi työpaikkaa, poikkeustilanteen ja resurssien puutteen vuoksi minun harjoittelujaksoni jouduttiin keskeyttämään. Perjantaina kävin noutamassa työharjoittelutodistukseni ja tavarani toimistolta. Tunnelma oli haikea.

Ensimmäinen tunne kuullessani työelämäjakson keskeytyksestä oli pettymys. Sitten tuli pelko. Pelkäsin, etten valmistu tänä keväänä, kuten oli ollut tarkoitus. Tiesin, ettei tämä johtunut minusta tai siitä, että olisin ollut huono harjoittelija – silti ajatukset omasta riittämättömyydestä ja kelpaamattomuudesta tulvivat väkisinkin mieleen.

Korona iski pahasti markkinointialaan, varsinkin aluksi. Nyt toukokuussa luulen tilanteen jo parantuneen hieman, mutta yritykset varmasti joutuvat edelleen kamppailemaan tullakseen toimeen. Ehkä tämä aika kuitenkin antaa myös uusia mahdollisuuksia ja ajatuksia markkinoinninkin saralle – yritykset verkossa nimittäin porskuttavat oikeastaan aivan hyvin poikkeusaikanakin.

Jälkeenpäin ajatellessa tuntuu, että pari viikkoa meni hieman sumussa, kun sumplittiin miten valmistuminen ja näytöt saadaan järjestymään. Onneksi ne saatiin. Päädyin toteuttamaan näyttönä pari itselle erittäin antoisaa projektia, joista opin taas lisää. Toinen niistä on jalometallin opiskelijoiden juhlavuoden näyttelyn virtuaaligalleria ja toinen RobIot-hankkeen visuaalinen ilme sekä viestintämateriaali. Ja vaikka valmistunkin, niin oppiminen tuskin loppuu koskaan.

“Ehkä tämä aika kuitenkin antaa myös uusia mahdollisuuksia ja ajatuksia markkinoinninkin saralle .”

Teksti: Jani Hokki
Kuvitus: Juuso Aho

Toimitus ja verkkotaitto: Laura Mäki ja Juuso Aho

 

 

Kommentoi

You don't have permission to register