Lue uusimmat artikkelit täältä!

Ota yhteyttä!
IG YT FB
Uunifetapasta on lähes kaikille suomalaisille tuttu juttu.

Ruokataiteilija, sisällöntuottaja ja yrittäjä Jenni Häyrinen julkaisi helmikuussa 2019, uunifetapastan reseptin Liemessä-ruokablogissaan. Muutamaa päivää myöhemmin, reseptistä oli tullut trendi sosiaalisessa mediassa. Kaikki kokkasivat hittipastaa ja joissain paikoissa raaka-aineet loppuivat kaupoista. Tämän vuoden puolella pasta nousi maailmanlaajuiseksi sosiaalisen median palvelun, Tiktokin kautta. Ympäri maailmaa ihmiset valmistavat uunifetapastaa ja kuvaavat siitä videoita omalle Tiktok-tililleen. Jennin reseptiä on katsottu jo yli kolme miljoonaa kertaa.

Uunifetapastan resepti kaikessa yksinkertaisuudessaan

Uunifetapasta on Jenni Häyrisen kehittelemä ruoka, jossa uunivuoan keskelle asetellaan iso fetajuustokuutio ja fetan ympärille asetellaan kirsikkatomaatteja, hieman valkosipulia ja chiliä, jos haluaa. Jenni kertoo, että oliiviöljyn kanssa ei kannata säästellä ja ohjeessa Jenni laittaakin aimo lorauksen oliiviöljyä fetakuution sekä tomaattien päälle. Mausteita ei suinkaan tule unohtaa ja uunifetapastaan tuleekin pippuria ja suolaa. 

Lopuksi ruoka laitetaan uuniin 200 asteeseen noin kahdeksikymmeneksi minuutiksi. Paistamisen aikana keitetään pasta. Kun uunifetapasta on tullut uunista, ja tomaatit ja feta ovat ihanan pehmeitä niin murskaa ja soseuta koko setti ja kaada pastat sekaan. Anna jäähtyä hetkisen ja nauti.

Koko reseptin löydät Jennin Liemessä-blogista!

OSAOn media-alan opiskelijat kävivät haastattelemassa kolmannen vuoden ravintola-alan opiskelijaa Nico Elorantaa ravintola Hilikussa. Meidät otettiin hyvin vastaan ravintolassa ja Nico onnistui vastaamaan haastattelukysymyksiimme taidokkaasti.

Kurkkaa tästä video ja haastattelu aiheesta:
You don't have permission to register