Lue uusimmat artikkelit täältä!

Ota yhteyttä!
IG YT FB

Animointi Vectoramalle

 

Minut kutsuttiin mukaan järjestämään Pohjois-Suomen suurinta pelitapahtumaa. Sain tehtäväkseni auttaa graafisen puolen kanssa ja tein erilaisia ikoneita tapahtuman juhlakissa-maskotista. Tein myös animaatioita juhlakissasta ja dokumentoin prosessia aina työskennellessäni. Käytin animaatio-ohjelmaa nimeltä Procreate, joka on tarkoitettu tabletilla työskenteleville artisteille.  

 

“Animaatio vie aina paljon aikaa ja siksi sen työstämistä varten tarvitaan oikea asenne.”

Animaatio vie aina paljon aikaa ja siksi sen työstämistä varten tarvitaan oikea asenne. Nykyään saa myös olla kiitollinen kuinka paljon animaatioteknologia on edistynyt ajan myötä. Aiemmin jokainen frame on täytynyt piirtää yksitellen ja käsin paperille, mutta tänäpäivänä modernilla teknologialla animaation tuottaminen on helpottunut huomattavasti. 

Ennen animaatiota luodaan hahmo ja piirretään riittävästi reference-kuvia, jotta animaation tuottamisesta tulisi mahdollisimman vaivatonta. 

JUHLAKISSA – VIDEO

Aloitin animoinnin, saatuani valmiiksi paljon reference-kuvia. Aluksi keyframet piirretään yksitellen, jonka jälkeen käsiä ei tarvita muuhun kuin kopioimaan keyframet ja muokkaamaan yksityiskohtia. Moni voisi kuvitella animoinnin olevan rankkaa, mutta käyttämäni tekniikka oli yllättävän rentouttavaa ja mukavaa ajan vietettä. Pitää muistaa, että vaikka käyttäisi teknologiaa hyödykseen, eikä jokaista framea joutuisi piirtämään käsin, on ”Onion skin” silti hyödyllistä sisällyttää työn tekoon.

You don't have permission to register