Lue uusimmat artikkelit täältä!

Ota yhteyttä!
IG YT FB

Olen Aki Schroderus 22 vuotias media-alan opiskelija Oulusta. Opiskelen media-alalla kolmatta vuotta. Media-ala alkoi kiinnostamaan ajan myötä harrastuksieni kautta ja sitä kautta halusin hakea media-alalle. Opintoihini on kuulunut laajasti media-alan projektit, mutta pääsääntöisesti oppi on keskittynyt videokuvaukseen ja editointiin.

Viimeisen harjoittelujaksoni suoritin Sahalla. Saha, viralliselta nimeltään Saha Prod. Oy, on AV-alan tuotantoja toteuttava yritys, joka toimii niin Oulussa kuin Helsingissäkin. Saha tuottaa paljon erilaisia videotuotantoja mm. live-lähetyksiä, mainosvideoita ja musiikkivideoita.

Harjoitteluni alkoi Sahalla helmikuussa ja päättyi toukokuun lopussa. Harjoitteluni aikana pääsin mukaan toteuttamaan monia tuotantoja yhdessä Sahan mahtavan tiimin kanssa. Tehtäviini kuului pääsääntöisesti kuvaaminen ja avustaminen tuotantojen tarpeiden mukaan. Tuotantoja oli välillä kukonlaulusta iltaan saakka, mikä oli mainiota, sillä vaihtelevat työajat sopivat hyvin elämänrytmiini. Uudet haasteet jännittävät välillä kovasti, mutta Sahalle päästyäni harjoitteluun jännitys ei ollutkaan niin suuri mitä yleensä, koska yhteishenki oli hyvä ja uusiin henkilöihin tutustuminen oli sitä myötä helppoa.

Harjoittelu piti paljon sisällään ja opin harjoittelussa paljon lisää kuvaamisesta, sekä työskentelystä tuotannon eri vaiheissa. Parhaimpana muistona mieleeni jäi metsästysammunnan ABC-koulutuksen kuvauskeikka. Ehkä siksi tämä jäi parhaimmaksi muistoksi, koska päivä oli minulle monella tavalla opettavainen. Asiakkaan tyytyväisyys oli kuin ylimääräinen palkinto päivästä. Enimmäkseen tuotantoina joissa työskentelin, olivat monikamera ja live lähetykset ja sitä myötä olen kehittynyt kuvaamisessa. Harjoittelun päätyttyä työskentelen nyt tarpeen mukaisesti freelancerinä Sahalla.

“ Media-ala on muuttunut kovasti viimeiseen vuoteen ja striimaus on tullut jäädäkseen ”

Haastattelu: Saha Prod Oy – AV-teknikko Pekka Pohjanheimo

 Haastattelussa Saha Prod. Oy:ssä AV-teknikkona työskentelevä Pekka Pohjanheimo. 

HAASTATTELU, TEKSTI JA VERKKOTAITTO: Aki Schroderus
KUVAT: Aki Schroderus

You don't have permission to register