Lue uusimmat artikkelit täältä!

Ota yhteyttä!
IG YT FB

Vinkkejä työelämäjaksolle

O

lin työssäoppimassa Kulttuuritalo Valvella Oulun kansainvälisellä lasten- ja nuortenelokuvien festivaaleilla. Pääsin kokeilemaan monia uusia asioita, joita en ollut aikaisemmin kokeillut. Ongelmatilanteissa kannattaa aina kysyä apua todella pienelläkin kynnyksellä, sillä mitä enemmän kyselee sitä parempi. Oma-aloitteisuus on myös hyvä asia, koska se antaa sinusta hyvän ja ahkeran kuvan työnantajalle.

Pääsin itse elokuvafestareilla konehuoneeseen näyttämään elokuvia yleisölle. Homma oli aluksi vähän haastavaa ja sekavaa, mutta kun vain jaksaa luottaa itseensä ja omaan osaamiseensa, niin homma varmasti lähtee sujumaan oikein hyvin. Jos et ole täysin varma mitä sinun pitäisi tehdä tai mitä kaikkea työnkuvaasi kuuluu, niin kannattaa rohkeasti vain kysyä asiasta, koska siinä ei menetä mitään.

Näillä vinkeillä pääset varmasti jo pitkälle!

Muiden työntekijöiden informointi ja ajan tasalla pitäminen ovat myös todella tärkeä asia. Tällä alalla kommunikointi ja hyvä työilmapiiri auttaa sujuvaan työskentelyyn. Kannattaa pitää myös itse jonkinlaista kirjaa ylhäällä siitä mitä olet tehnyt tai mitä sinun pitäisi tehdä, sillä itselle tavoitteiden asettaminen on hyvä motivaation lähde.

Ennen TJK-jakson alkamista kannattaa vähän ottaa selvää minkälaiset hommat sinua odottaa ja mitä taitoja sinun tulisi osata. Olisi vähintäänkin suotavaa, että osaisit joitain perusasioita heti harjoittelun alussa, jotta työnantajan ei tarvitsi käyttää hirveästi aikaan sinun opettamiseesi, koska kaikki se on työajasta pois.

You don't have permission to register